Dataskyddspolicy - GDPR

Dataskyddspolicy, GDPR

Mekana Maskin AB värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Mekana Maskin AB samlar in och använder personuppgifter.

Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss på info@mekanamaskin.se.

När du kontaktar oss, t.ex. för att köpa en produkt eller en tjänst av oss accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Mekana Maskin AB använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. För att kunna erbjuda dig våra tjänster och produkter, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Vilken information samlar vi in?

Insamling och användning av data

Denna dataskyddspolicy täcker data som samlas in online och offline, inklusive personuppgifter som vi kan komma att samla in genom flera olika kanaler, såsom webbplatser, sociala medier, kontakt per telefon eller mail och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (t.ex. en webbplats) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt (t.ex. mässor, kundmöten).

Information som du ger till oss

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du gör en förfrågan om en produkt eller en tjänst som vi säljer, när du beställer något från vår hemsida, anmäler att du vill få nyhetsbrev, interagerar på våra sociala medier, köper, leasar eller erhåller finansiering, eller när du kontaktar oss per mail, brev eller telefon.

Denna information kan vara:

Person- och kontaktinformation

 • namn
 • födelsedatum
 • personnummer

Faktura- och leveransadress

 • e-postadress
 • mobiltelefonnummer
 • position i företaget etc.

När du kommer i kontakt med oss kan vi samla in information om (observera att vi inte alltid nödvändigtvis samlar in all nedannämnd data):

 • Person- och kontaktinformation såsom namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer och position i företaget.
 • Information om produkter/tjänster - detaljer angående de produkter eller tjänster du har köpt/visat intresse för att köpa.
 • Finansiell information – eventuella krediter, skulder eller negativ betalningshistorik.
 • Historisk information - tidigare köp, betalnings- och kredithistorik
 • Enhetsinformation - t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning
 • Geografisk information – din geografiska placering

Informationen du ger oss, informationen som vi samlar in om dig, samt information om produkterna/tjänsterna och den finansiella informationen, är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.

Vad gör vi med informationen?

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster. Mekana Maskin behandlar personuppgifter för följande syften baserat på följande lagliga grunder:

Syfte med behandlingen

Tillhandahåller, utför och förbättrar våra tjänster.
(Laglig grund för behandlingen - "varför är behandlingen nödvändig")

För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter.
(Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig)

För att uppfylla våra skyldigheter gentemot våra kunder och leverantörer, samt för att tillhandahålla våra kunder och övriga intressenter med information, produkter och tjänster.

Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig.)
För att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet.
(Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig.)

För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och riskhantering.
(Följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressen.)